Kinderopvang Henny

Algemene informatie

Het huis

Het woonhuis is niet alleen kindveilig maar ook kindvriendelijk. De opvangruimte voldoet uiteraard aan de wettelijke normen en richtlijnen. Het is een fijne, lichte plek in de serre van het huis met aan alle zijden een vrij uitzicht over de boerderijtuin. De ruimte is overzichtelijk en duidelijk ingedeeld. Hier kunnen kinderen samen of alleen spelen. Alles heeft een vaste plek en na het spelen ruimen we samen weer op. De materialen om mee te spelen en knutselen zijn kindvriendelijk en veilig. Ze zijn bovendien gericht op diverse leeftijden en diverse ontwikkelingsfases. Het speelgoed is zo gekozen dat het gevarieerd is en voor elk wat wils biedt.

De tuin

Aangrenzend aan het huis is er een groot omsloten erf met een stuk bos waar de kinderen vrij kunnen spelen, rennen, klimmen en klauteren. Er zijn geitjes die dagelijks door de kinderen worden gevoerd en geaaid. Ook wordt regelmatig een uitstapje naar de buren gemaakt, waar de kinderen ganzen, kippen, pony's en koeien bewonderen. In de winter worden de vogeltjes bijgevoerd. Als het enigszins mogelijk is gaan we iedere dag naar buiten.

Dagindeling

Kinderopvang Henny werkt volgens een globale dagindeling. Afhankelijk van de groepssamenstelling, de weersomstandigheden en van waar de kinderen zin in hebben, volgen we dit ritme of passen we het iets aan. Natuurlijk is er tijd genoeg om lekker te spelen zowel binnen als buiten. Ieder kind is anders. Door de kleinschalige opvang is het mogelijk om rekening te houden met de individuele behoeftes van het kind, bijvoorbeeld met betrekking tot slapen, samen of alleen spelen. Baby's volgen hun eigen ritme zoals ze thuis gewend zijn.

Activiteiten

Tussen de vaste momenten van de dag door is tijd genoeg voor allerlei activiteiten. Natuurlijk is het voor de kinderen heerlijk om vrij te spelen, om te kijken waar ze zin in hebben, iets uit de kast te pakken of lekker rond te kijken. Maar het is ook fijn om samen met anderen iets te ondernemen, zowel binnen als buiten.

Slapen

De kinderen slapen beneden in een aparte ruimte. Ieder kind heeft zijn eigen plekje, slaapzak en knuffel.

Voeding en luiers

Kinderopvang Henny zorgt voor eten en drinken, met uitzondering van zuigelingenvoeding of dieetvoeding. Daarnaast zorgt zij voor de luiers. Van ouders wordt verwacht dat ze de volgende spullen meebrengen:

  • Drinkfles voor een baby
  • Knuffels en/of doekjes
  • Reservekleding
  • Een eigen boekje waarin zowel de ouder als Henny opschrijft hoe het met het kind gaat

Ziekte

Mocht een kind ziek worden tijdens de opvang, dan neemt Henny contact op met de ouders. Afhankelijk van hoe ziek uw kind is, besluit zij of uw kind kan blijven of opgehaald moet worden. Is het kind thuis ziek geworden en aan de beterende hand en heeft het geen besmettelijke ziekte, dan kan - na overleg - het kind wel komen.

tn-kippen.jpg tn-pony